免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
分享
返回列表 发帖

Cover-up, czyli pełne zakrycie starego tatuażu

Cześć wszystkim,

szukam sylwetce i przejść osób, które wyglądały cover-up starego tatuażu – najlepiej całkowite zakrycie, i nie tylko wygodną modyfikację czy dodanie tła.

Jestem stary tatuaż sprzed lat, który teraz całkiem mi nie pasuje. Blaknął, kontury się rozjechały, no także tenże projekt to nieco "dziecko bliskich czasów"... Wiecie, pewien z obecnych świadomych pomysłów, które później się żałuje Planowałem go zakryć nowym, odpowiednim projektem, ale chce mi, żeby daleki był rzeczywiście niewidoczny.

Mam niewiele dochodzeń do znacznie inteligentnych:

Lub wszystkie zakrycie (bez prześwitów starego stylu) jest pewne przy czarnym tatuażu?

Lub przy cover-upie zawsze powinien iść w niższe kolory?

Jak patrzy proces myślenia takiego tatuażu – czy artyści zwykle rysują coś pod konkretny kształt starego?

Ile trochę więcej okresu i konferencji trzeba zarezerwować przy większym coverze?

Korzystacie że opanowania przed/po czy możecie zlecić dobrego artystę specjalizującego się w cover-upach (najlepiej okolice [tu możesz wprowadzić swoją stronę])?

Chce mi, gdyby wówczas był zadowalający projekt, który przykryje całkowicie stary ślad, a razem nie robiłeś jak plama czy chaotyczna czarna dziura. Wymagał również uniknąć lasera – przynajmniej na razie.
Będę płynny za wszą radę, obrania oraz akcje – zarówno udane cover-upy, jak także szkoły, czego uważać.

Zobacz nasz zestawy do tatuażu

Dzięki z masy oraz przyjmuję!

Czy trzeba mieć uprawnienia do tatuowania?

Cześć wszystkim,
ostatnio coraz częściej znajduję się z badaniami od swoich oraz osób zainteresowanych tatuowaniem – lub w Polsce powinien być jedno specjalne uprawnienia lub licencję, żeby wykonywać tatuaże?

Z tego, co się orientuję, już nie nosi w bliskim regionie obowiązkowych państwowych certyfikatów czy licencji na tatuowanie, tak jak np. w przypadku zawodu lekarza czy kosmetologa. Jednak toż nie znaczy, że ważna po prostu kupić maszynkę i otworzyć tatuować bez przygotowania. Każde studio tatuażu musi robić rygorystyczne wymagania sanitarno-higieniczne określone przez Sanepid. Chodzi m.in. o sterylność narzędzi, odpowiednie wyposażenie, procedury dezynfekcji i wygodną utylizację odpadów.

Osoba wykonująca tatuaż powinna wynosić przeszkolenie z poziomu BHP i higieny pracy przy zabiegach naruszających ciągłość skóry. Często tatuatorzy kończą kursy z higieny i aseptyki, a oraz szkolenia dotyczące pierwszej pomocy. W realizacji dobre przygotowania chcą od tatuatorów sprawdzenia oraz portfolio, zanim pozwolą im podejmować z mężczyznami.

Podsumowując – nie jest obowiązkowych "państwowych uprawnień" do tatuowania, lecz są wymogi medyczne i higieniczne, jakie powinien spełnić. Tak i niewątpliwie warto zadbać o wiedzę, nauki i pracę, gdyby nie zrobić nikomu krzywdy.

Oraz jak jest w Waszych miastach? Czy Sanepid często kontroluje studia tatuażu? Jesteście doświadczenia z biegami lub szkoleniami dla tatuatorów? Zobacz polecane zestawy do tatuażu

Czy trzeba mieć uprawnienia do tatuowania?

Cześć wszystkim,
ostatnio coraz częściej trafiam się z badaniami z swoich także kobiet zainteresowanych tatuowaniem – lub w Polsce trzeba mieć pewne specjalne uprawnienia lub licencję, żeby wykonywać tatuaże?

Spośród obecnego, co się orientuję, już nie ma w naszym kraju obowiązkowych państwowych certyfikatów czy licencji na tatuowanie, oczywiście jak np. w przypadku zawodu lekarza czy kosmetologa. Pomimo to nie znaczy, że można po prostu kupić maszynkę i rozpocząć tatuować bez przygotowania. Każde studio tatuażu musi spełniać rygorystyczne wymagania sanitarno-higieniczne wskazane przez Sanepid. Chodzi m.in. o sterylność narzędzi, odpowiednie wyposażenie, procedury dezynfekcji i estetyczną utylizację odpadów.

Osoba wykonująca tatuaż powinna zawierać szkolenie z obszaru BHP i higieny pracy przy zabiegach naruszających ciągłość skóry. Często tatuatorzy kończą kursy z czystości i aseptyki, a i szkolenia dotyczące pierwszej pomocy. W pracy dobre studia chcą od tatuatorów sprawdzenia oraz portfolio, zanim pozwalają im pracować z mężczyznami.

Podsumowując – nie ma poważnych "państwowych uprawnień" do tatuowania, przecież są wymogi sanitarne i zdrowe, jakie powinien spełnić. No i pewnie o zadbać o wiedzę, sztuki i pracę, by nie zrobić nikomu krzywdy.

Oraz jak stanowi w Waszych miastach? Czy Sanepid często kontroluje studia tatuażu? Macie wydarzenia z kursami czy szkoleniami dla tatuatorów? Zobacz polecane zestawy do tatuażu

返回列表